Kapat

Tanımı, Kullanımı ve Bileşenleri » Bilgiustam

Anasayfa
Bilim Tanımı, Kullanımı ve Bileşenleri » Bilgiustam
Bu içeriği değerlendir
[Toplam: 0 oy, Ortalama: 0 puan]

Leylakların mükemmel kokusu bir çok fert tarafınca oldukca beğenilir. Ama güzel kokusu yanında potansiyel tıbbi kullanımlarının pek bilincinde olunmaz. Leylak hasım çoğu zaman uçucu bir yağ olarak anılsa da, kelimenin tam anlamıyla uçucu bir yağ değildir. Leylak hasım, bir çok uçucu yağ benzer biçimde buharla damıtmayla ekstrakte edilemez, bu nedenle hakkaten bir ‘koku’ yağıdır. Bununla beraber, leylak hasım hala mükemmel kokmaktadır, vücuda ve zihne birtakım faydalar sağlayabilir.
Leylak Hasım Tanımı
Leylak hasım, Syringa vulgaris bitkisinin yapraklarından elde edilir. Bu nebat cenup İran (eski adıyla Pers) ve Şark Avrupa’da bulunur. Bu kokulu yağ esas olarak bitkinin yapraklarından gelir. Yağın rengi aleni mordur ve ürün hoş bir çiçek kokusu taşır. Bu yağ, tüm bunlar Oleaceae familyasından gelen ortalama 25 tür bahçe çalıları ve ağaçları ile ilişkilendirilebilir. Nebat, deri benzeri bir kapsülde bulunan yeşil yapraklara ve meyvelere haizdir. Bununla beraber lavanta, mor, pembe, kırmızı, aleni sarı ve beyaz benzer biçimde tonlarda renkli ve canlı çiçekler açmaktadır. Nebat 5 ila 15 fit yüksekliğe kadar uzayabilir.Leylak Hasım Bileşenleri
Yağdaki ana bileşene (E) -osimen denir. Başlıca etken bileşenler şunları ihtiva eder:
• (E) -osen
• Furanoid terpen aldehit
• Benzil metil eter
• 1,4-dimetoksibenzen
• Indole
Benzil metil eter bileşiği leylak kokusunu etkilemektedir.
Leylak Yağının Değişik Kullanım Alanları
Leylak esansiyel yağının birçok kullanım alanı vardır, en yaygın olanları temizleme uygulamaları, kozmetik kullanımlar, aromaterapi ve kuvvetli bir anti-parazitik maddedir.
Temizlik Uygulamaları
Leylak uçucu yağ en oldukca temizlik uygulamaları için kullanılır. Doğası gereği anti-parazitik, antifungal, antibakteriyel ve antiviraldir. Çocuklar, evcil hayvanlar ve etraf için sert kimyasallar içeren genel temizleyicilerden oldukca daha iyidir. Bununla beraber evde yapılacak temizlikte ağartıcı kokusuna bakılırsa hoş çiçek kokulu bırakmaktadır.
Kozmetik Kullanımlar
Leylak uçucu yağ ek olarak banyo sabunu, el sabunu, şampuan ve parfüm benzer biçimde kozmetik ürünlere de eklenmiş olur. Mükemmel kokmaktadır, cilde ve saça faydalıdır. Leylak hasım saçın köklerini güçlendirecektir, sadece daha etkisinde bırakan olan, cildi koruma şekillerinin sayısıdır. Saç derisine uygulandığında kepeği yok eder. Aleni yaraları enfekte olmaktan korur ve çoğu zaman morlukları, sıyrıkları ve ufak kesikleri tedavi etmek için kullanılır. Ek olarak sıyrıkların iyileşmesini teşvik edecek ve iltihaplı durumlar, kızarıklıklar, güneş yanıkları ve ufak sıyrıklar benzer biçimde nedenlerle yeni sıhhatli hücre büyümesini teşvik edecektir.
Aromaterapi Olarak Kullanması
Anksiyete, stres ya da ürkü ataktan muzdarip olanlar, oda ve ruh halini daha rahat hale getirmek için bir difüzörde leylak esansiyel hasım kullanabilirler. Meditasyon oluşturmaya destek olması olur, Tai chi ya da yoga yaparken kullanılabilir. Bu uçucu yağın birkaç kokusu, yeni anılar yaratmaktan, sakin duyguları teşvik etmekten ve vücuttaki stres hormonlarının seviyelerini düşürmekten görevli olan limbik sistem için harikalar yaratır. Dahası, uykusuzluk ve uyku yoksunluğunu tedavi ederek kronik rahatsızlık riskinizi bile azaltabilir. Bu tür kronik sağlık koşulları içinde diyabet, aşırı kiloluluk ve kalp hastalığı yer alır. Ek olarak antibakteriyel özelliği yardımıyla yalnız odanızdaki havayı değil yüzeyleri de temizleyebilir.Parazitler İçin Kullanması
Leylak yağının direkt yutulamayacağı unutulmamalıdır, şu sebeple oldukca güçlüdür ve sağlık için tehlikeli olabilir. Kullanmanın en iyi yolu, topikal olarak icra etmek ya da bir difüzör vasıtasıyla solumaktır. Birtakım özellikleri yardımıyla hazım parazitlerinden kurtulmak için yarar sağlayabilir. Pişmeden balık ve öteki riskli yemekleri yemenin niçin olduğu bağırsak…

Kaynak:https://www.bilgiustam.com/leylak-yagi-tanimi-kullanimi-ve-bilesenleri/

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

VÜCUT KİTLE İNDEKSİ

ft
in
lbs
cm
kg